Ostoksia ja mietteitä!28.10.2013 ja sivun lataukseen paukahti 5000 :) Tosin kävijämäärä on edelleen pienempi kuin toivoisin.

Mutta sesiitä sitten. Käväsin Sunnuntaina Helsingin kirjamessuilla. Plussaa oli se että siellä ei ollut enään niin paljoa ihmisiä mutta huonoa se että osa kirjoista oli mennyt, enkä siksi saanut Becca Fitzpatrickin Enkeli-saagan Loppusoittoa.  Uusimman Yön Talon sain kyllä onneksi. Lisäksi ostin 6kpl Antikvariaatista (Vantaan antikvariaatti 2e/kpl) Replica kirjoja. Kävin myös torstaina Malmilla kirpparilla mistä myös ostin Replicaa. Toivottavasti saan pian koko sarjan kerättyä. Kuvia vielä muista ostoksista.

Itseäni on hirveesti masentanu Slovenian jälkeen ja haluaisin jo Pinjan seuraan ja muutenkin Sloveniaan. Rakastan sitä maata. Jos en Amerikkaan pääsisi muttamaan ja pakko valita joku maa euroopasta olisi se ehdottomasti slovenia. Muutaman päivän olen kyllä päässyt siitä yli kiitos koulun. Mietittävänä on opinnäytetyötä kirjotettavana ja tehtäviä mitkä jäi slovenian takia tekemättä. Tässä jaksossa on maastomallin tekemistä ja rakennuslupa asioita. Samalla kuolen tylsyyteen mutta samalla ainakin maastomalli pitäisi osata koska sitä tarvitaan lähes kaikissa kartotus ja suunnittelu töissä.
Myös rakennusluvassa meitä uhkailtiin että pitää itse alusta asti piirtää/tehdä rakennuslupa piirrustus. -.- 
Tuskailen usein kanssa matikan kanssa ja nyt olen parina päivänä ahdistunut kun en sitä ymmärrä. Olinkin sitten ymmärtänyt tehtävän väärin. Toinen ahdistus oli 3DWin ohjelman käyttö kun ei olla sitä hirveesti käytetty kuin ekana opiskeluvuonna 2 vuotta sitten enkä muista kyseisestä ohjelmistosta mitään.

Toivottavasti selviän syksystä/talvesta ja valmistun ajoissa. Sain myös ainakin testiin uuden Chromebook läppärin. Minulle se on lähes täydellinen koska Wordin asetuksen (fontti, riviväli, sisällysluettelo yms.) Voin muokata koulun koneella mutta jos tehtävä pitää kokonaan tehdä Chromella, ei se ole paras vaihtoehto. Chromen tiedoston voi tallentaessa tietääkseni muuttaa Word muotoon (kertoi koneen entinen omistaja) mutta saattaa aiheuttaa tekstissä pieniä muutoksia. Meillä lähinnä sisällysluettelosta. Tekstiä pitäisi pystyä muokkaamaan ilman internet yhteyttä mutta itse taidan olla erimieltä ja asia vaatii lisää tutkimista. Käyttäjäksi kirjaudutaan omilla Gmail tunnuksilla. Mahdollisuutena oli myös Vierailija, milloin ei Google tiliä pitäisi tarvita. Ajattelin että kone on täydellinen. Koostaan huolimatta kevyt eikä kuumene niinpaljoa kuin vanha koneeni. Mutta! Minulle tärkeimmät Skypeä ja iTunesia ei voi ainakaan toistaiseksi ladata. Mikä on todella perseestä. Joten koneelle ei välttämättä nettipelejä voi ladata. Spotifyn saa internet versiona. Pidän koneen itselläni ainakin toistaiseksi ja katsotaan myöhemmin tarvitsenko uutta vaiko en. Joka tulisi sitten olemaan Windows 8 järjestelmällä vaikka kuinka vihaan sen ulkoasua ja kuullut jonkinverran huonoa siitä. Mutta Chrome ja Windows 8 ovat tällähetkellä ainoat valmiit käyttöjärjestelmät koneissa.

Mietin kaverini kanssa mihin tämä blogi menee sitten kun valmistun, menen töihin ja muutan omilleni? Heitin läpällä että "joo kirjotan siitä kuinka pesen lattian väärällä aineella, vaatteet värjäytyy ja pienenee tai aiheutan muuta häslinkii" Kaveri sitten vastas että joo just jotain tollasta. Tekemällä omista mogista vitsiä. Ehkä sitten niin.

Sitten ostoksiin. Ylinkuva Sloveniasta ostettu paikallista Radler Grapefruit olutta (oluen ja mehun sekoitus. Ite kun en olutta juo. ) ja belgialaista suklaata. Slovenian Lidlistä ostettu 1,70e ja suomesta S-marketista n:6,50e. Valkonen ruutupaita Malmilta kirpparilta. En kyllä tiiä miten sopii mulle mutta ostin pois :) Musta/Kulta/Valko neule Sloveniasta n:30e Tally Weijl. Sitten vielä perjantain Halloween/Pikkujouluihin whatever. 100kpl valotikkuja ja 4 kpl pupunkorva panta. Postikulut olivat mielettömän kalliit ( päälle 5e) Mutta koko paketti postikuluineen oli 20e joka on mielestäni ihan OK! Joten plus/miinus? Yritän saada Sunnuntaina kirjotettuu postauksen :)
Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.