Lukupaketti 1!

Päätin nyt sitten että laitan 3 kirjan kirja-arvostelun paketteihin. Eli tämä on paketti 1.


J.K.Rowling - Paikka vapaana

"Kun nelikymppinen Barry Fairbrother kuolee äkillisesti, Pagfordin pikkukaupunki menee sekaisin. Päältä katsoen kaupunki toreineen ja keskiaikaisine kirkkoineen on mitä idyllisin, mutta Pagford ei ole sitä miltä näyttää. Kauniiden kulissien takana kaupunkilaiset ovat suorastaan sodassa keskenään. Rikkaat ja köyhät, lapset ja vanhemmat, opettajat ja oppilaat ovat nousseet toisiaan vastaan. Ja kun Barryn paikka kunnanvaltuustossa jää vapaaksi, ristiriidat kärjistyvät. Seuraajan valinta nostattaa suuria intohimoja ja johtaa odottamattomiin paljastuksiin."

Omat kommentit:

Ensin haluan muistuttaa että tämä on minun mielipiteeni, ja yleensä luen mielummin fantasiaa kuin tälläistä realismia.

Koska itse luen enimmäkseen fantasiaa, oli kirja alussa mielestäni tylsä. Jouduin väkipakolla lukemaan. Lisäksi monet eri hahmot meni sekaisin eikä enään muistanut kuka kukin oli. Vähän ennen puolenvälin, rupesin muistamaan hahmot ja kirja alkoi muutenkin olemaan mielenkiintoisempi. On hieno tunne, kun luet kirjaa ja tunnet olevasi osa sitä, ja kirjan hahmot kasvavat. Fantasia kirjoissa on selvää että henkilöt kasvaa, taisteltuaan vihollista vastaan. Oikea henkinen kasvu on mielestäni realismissa.
Kirjassa on monia erilaisia hahmoja. Nuoria ja vanhoja. Juuri kaupunkiin muuttanut, mieleltään sairaita, eri uskontoa harjoittavia, narkkareita... Eli aikalailla laidasta laitaan hahmoja.  Olis myös hienoa huomata kun sisimmältään hahmot olivat erilaisia kuin mitä päältä katsoen. Loppujen lopuksi alkukankeudesta huolimatta pidin kirjasta paljon. Tuli suru kun kirja loppui, mutta empä tiedä mitä jatkoa siihen voisi tulla.


Rick Riordan - Pedon Varjo

"Kapinoivat taikurit ovat siis langettaneet meille kuolemantuomion. Jumalat eivät voi auttaa meitä. Apep saattaa nousta milloin tahansa,ja viimeinen käärö, josta olisi voinut olla apuahäntä vastaan, on palanut tuhkaksi."

Kanen sisarukset Carter ja sadie tiesivät saavansa koulutusta taikavoimien käytössä saattaaksen muinaisten Egyptin jumalten järjestyksen jälkeen maailmaan. Mutta heillä ei ollut aavistustakaan, että maailma suitsuisi samalla täydelliseen sekasortoon

Syöksyessään hengenvaarallisesta seikkailusta toiseen sisarukset yrittävät olla ajattelematta, että he ovat vain pari nuorta, joiden tehtävänä on estää maailmaa syöksymästä omaan tuhoonsa.
Omat kommentit:


Pidin tästä. Sarjan viimeinen osa. Pidän edelleen enemmän Percy Jacksonista. Tämä on kyllä parempi kuin Olympoksen sankarit. Liekö johtuu suomentajasta?

Egyptin mytologia on kivaa vaihtelua kreikan mytologian sijaan. Kirja on samaa luokkaa kuin edellisetkin sarjan kirjat. Välillä ärsytti kun kirja olis ns "kuuntelukasettina" Eli Carter ja Sadie puhuvat tallentavaan laitteeseen ja on lähettänyt kasetin kirjoittajalle. Kaikenkaikkiaan hyvä kirja. Ei millään erikoisella tavalla joten jos olet valikoivaa ja kritisoivaa tyyppiä, ei tämä välttämättä ole sinulle. Mutta yleisellä tasolla kaikille jotka lukee fantasiaa.

Lars Kepler - Paganiini ja Paholainen


Suomalais taustainen Joona Linna saa tälläkertaa hoitaakseen hukkuneen tytön sekä itsemurhan tehneen miehen tutkimuksia. Ensin löydetään nuori nainen veneessä hukkuneena vaikka itse tyttö on kuiva ja sen jälkeen hirttäytyneen miehen tyhjässä huoneessa. Miten nämä liittyy toisiinsa ja kuka on koko sotkun aiheuttanu? Voidaanko vaarassa ollevia vielä auttaa kun ongelmanratkoja on perässä?

Omat Kommenti:

Tämä on toinen Lars Keplerin kirja (Ensinmäinen oli Hypnotisoija ja arvostelun voit lukea Täältä!) Mielestäni tätä oli helpompi lukea vaikka olikin eri ihmisten näkökulmasta mutta ensinmäiset luvut olivat Joonan näkökulmasta joka kertoo sen että hän on kyllä päähenkilö näissä kirjoissa. Ja muutenkin vaikka oli eri ihmisten näkökulmasta oli sitä aika mukava lukea. Oli muuten samaa sorttii kuin ensinmäinenkin. Ei varsinaisesti nuorten kirja mitä olen fantasia ihmisenä tottunut lukemaan. Jossain kohtaa kirjaa rupesin katselemaan että joko se kirja pian loppuu. Joten olisi voinut olla vähän lyhyempi. Tai sitten olen vain kärsimätön kun hyllyssä odotaa kirjoja joita olen ihan varta vasten odottanut.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.