Lumoava Kirous, Athenen merkki, TulitodistajaLumoava kirous - Caster Chronicles
Kami Garcia, Margaret Stohl

Kun uneliaaseen pikkukaupunkiin Gatliniin ilmestyy uusi loihtija tyttö Lena Duchannes, tajuaa Ethan Wate, että Lena on hänen uniensa tyttö. Myös Lena on nähnyt unta Ethanista. Kun loihtija täyttää 16 vuotta, kääntyy hän pimeyteen tai kirkkauteen. Lenalle tämä ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, ja asiat mutkistuu salaisuuksien myötä.

Omat kommentit:

Itsehän siis olin aikasemmin nähnyt kyseisen leffan (kirja piti lukea ennen leffaa mutta en kerennyt) Kirjassa oli aikapaljon liibalaabaa ja vasta loppupuolella rupesi olemaan jännittävä. Luin tämän silti viikossa koska olen taas innostunut terassilukemisesta. Toivottavasti seuraavtkin kirjat ovat elokuvakansilla että sopii kirjahyllyyn XD

Päähenkilöt oli mielestäni tylsiä mutta onneksi Macon-eno ja Ridley (ja Link) ilostutti läsnäolollaan. Toivottavasti muissa osissa on enemmän toimintaa...

Juonipaljastuksia elokuvasta ja kirjasta!
 Elokuva ei ollut kovinkaan uskollinen kirjalle mihin olen viimeaikoina Twilightis ja Nälkäpelissä tottunut.
Yhdessä trailerissa oli nimi Seraphine ja kirjassa Sarafine. Elokuvassa tiedettiin aikaisemmin että Sarafine liikkuu Linkin äidin hahmossa, elokuvassa Link ampuu Ethanin joka onkin Macon. Kirjassa Ridleyllä on blondit hiukset mutta leffassa punaiset. Myös yksi iso yllätys jäi leffa kertomatta. Se että Lena voi valita kirkkauden, mutta sillä on seurauksensa. Joka voi tappaa niin Maconin kuin Ethaninkin. Lopussa vielä Ethan herää Lenan huoneessa vaikka elokuvassa Ethan ei aluksi edes tunne Lenaa kun näkee tämän "ensimmäistä kertaa" kirjastossa. Ethanille tulee kyllä sitten Heureka momentti ja siihen leffa sitten loppuikin.
Myös Kuukirjasta elokuvassa se oli haudassa kun leffassa Loihtijoiden kirjastossa.
Juonipaljastukset päättyy...

Athenen merkki- Olympoksen sankarit
Rick Riordan

Juuri kun Annabeth on saanut Hera-jumalattaren järjestämän eron jälkeen vihdoin tavata Percyn, roomalaisten puolijumalien leiri näyttää valmistautuvan sotaan. Annabethia huolestuttaa myös äidin antama lahja, jossa vaaditaan häntä seuraamaan Athenen merkkiä ja kostamaan tämän puolesta. Ei mikään mitätön toive, kun Percy ja Annabeth yrittävät samalla etsiä ja sulkea Kuoleman oven vanhalla mantereella. Eniten Annabeth kuitenkin pelkää, että Percy on muuttunut roomalaisten leirissä. Että hän ei enää välitä ystävistään. Vaikka Annabeth sodan ja viisauden jumalattaren tyttärenä on syntynyt johtamaan joukkoja, hän kaipaa kipeästi omaa Leväaivoa rinnalleen.
Omat kommentit:
Athenen merkki jatkaa aikalailla siitä mihin Merenjumalan poikan jäi.
Kirja oli mielestäni samaa tasoa kuin edelliset. Hauskoja kommentteja. Itse Percy Jackson kirjoille ei kuitenkaan mielestäni yllä. Mutta silti Percy ei tunnu samalta Percyltä mitä hän oli omissa kirjoissaan. Kirjassa oli hienosti otettu kaikki puoliveriset huomioon. Kirja kulki aika reippaasti eteenpäin ja välillä olisi ollut kiva jotain pieniä hengäsdystaukoja esim romanttisen kävelyn merkeissä tai jotain.
Kirjassa oli enemmän viittauksia Percy Jackson kirjoihin kuin aikaisemmissa osassa ja jos Percyt on lukenut eka niin auttaa todella paljon. Eli suosittelen lukemaan Percyt ensin.

Tulitodistaja -
Tulitodistaja- Lars Kepler

Tulitodistaja on kolmas, itsenäinen osa Lars Keplerin huikeaan menestykseen nousseessa rikosromaanisarjassa, jonka keskushahmo on suomalaistaustainen Joona Linna. Tyttöjen nuorisokodista löytyy raa'asti surmattu teini, mutta todistajia ei ole ja kukaan ei puhu poliisille. Voiko syyllinen olla toinen tyttö? Kun poliisin vihjepuhelimeen alkaa tulla omituisia, epätoivoisia soittoja, Joona Linna matkustaa syrjäiseen Birgittagårdenin tyttökotiin tutkimaan mysteeriä, jonka takaa paljastuva totuus roihuaa julmana kuin tulinen järvi.

Omat kommentit:

Kirja jatkaa samaa linjaa edellisten kanssa (Hypnotisoija, Paganiini ja Paholainen).
Oli miellyttävä lukea, meni jouhevasti ja oli vaikea laskea kirjaa käsistä. Kirjan murhaaja oli myös mielenkiintoinen hahmo ja se miten random neiti siihen liittyy...
Myös avautui enemmän Joona Linnan henkilökohtaisesta elämästä mikä oli mukava lisä murhatutkimusten keskellä. Vaikka kirja onkin itsenäinen osa ja murhat eivät liity mitenkään toisiinsa, tavataan tässäkin toisessa kirjassa esitelty Saga Bauer jota ei ollut ekassa osassa. Kirjan voi siitä huolimatta lukea hyvällä omallatunnolla.


Seuraavaksi kamppailen ostanko uusimman Yön Talon ja Enkeli saagan vikan osan Loppusoitto (hinnaksi tulisi yhteensä n:50e) Vaiko Varjojen Kaupungin tiiliskiven joka sisältää 3 ensimmäistä Varjojen Kaupunkia (20e) Mutta sen näkeee tulevissa postauksissa.

Hyvä lukuhetkiä :)

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.