Kuala Lumpur 2015
Isäni kämppä sijaitsee Bangsar Southissa. Olin niin innoissani kun näin isäni kämpän. Jotain kuvia sisältä otin, mutta laitan ne ehkä myöhemmin. Seuraavalla reissulla täytyy myös ottaa enemmän kuvia alueesta. Uima-allas on niin Dream, ja pihalla on myös lasten allas, kiipeilyteline, kuntosali ja lapsille Playroom. Siskoni erityisesti piti siitä, niin oli helppo saada lapsille tekemistä ilman että tarvitsi kauheasti miettiä mitä keksisi ja minne mennä. Isä kun oli päivät töissä. Ehkä saan seuraavalla reissulla paremmat yleiskuvan asuinpaikasta. Parvekkeelta tosiaan näkyy myös Kuala Lumpurin maamerkki Petronas Tower.
Itse olisin mielelläni ollut vähemmän aikaa balilla ja enemmän Kuala Lumpurissa. Balilla oli kyllä paljon aktiviteettiä, jos lapsia ei olis ollut mukana. Muuten paikka oli hieman pettymys, ja kauniimpiakin paikkoja on. Mielestäni jotenkin epäsiisti. Toki sitten sain uuden maan käyntilistalleni. Kun saavuimme Kuala Lumpuriin, kävimme Bangsarin ostarilla syömässä. Itse otin bambunlehteen(?) käärittyjä kanoja, Muistit vähän hämärtynyt, pitäisi kirjoittaa aina saman tien. Isäni otti tuollaisen olisikohan ollut ankkaa, ananas kipossa. Jälkkäriksi söimme Mango Sticky Ricea jäätelön kanssa. Eli siis kookosmaidossa keitettyä riisiä ja mangoa. En oo hirveen Mangon ystävä mutta oli kyllä ihan hyvää.
Yhtenä iltana kävimme syömässä isäni ehdottamassa Barbecue Gardenissa, missä isä oli käynyt työkavereiden kanssa. Yksi ravintolan erikoisuuksista on alligaattori.  (kuva ylhäällä). Ravintola sijaistee rakennuksen katolla, ja pöydissä on omat paisto alustat. Me otimme 2 menuta ja alligaattoria, ja jaoimme sen 4 pekkaan niin että jokainen sai maistaa kaikkia. Normaalisti itse paistetaan lihat (?) mutta koska meillä oli lapsia ja pöytä täynnä, työntekijät paistoivat meidän puolesta toisella pöydällä. Lasten turvallisuuden takia. Toinen tilaamistamme menuista saatiin väärin. Ketään meistä kun ei innostu oikeen merenelävistä. Mutta siinähän se meni ja täynnä oltiin. Hyvitykseksi saatiin juoda niin paljon kun haluttiin... Taisi olla arkipäivä, pilvistä ja olimme ainoat asiakkaat. Saattoi siellä olla olla parveke lämmittimet (jos niitä edes tarvitsee?) ja koko ravintolan yläpuolelle sai katoksen kiinni jos alkaa satamaan. Meidän aikana ne laitettiin varmuuden vuoksi kun oli niin harmaata, mutta ei sitten alkanutkkaan satamaan. Sateet voi alkaa todella nopeastikkin. Edellisellä malesian reissulla yltyi kaatosateeksi parissa minuutissa, ja juuri ja juuri ehdittiin hypätä taksiin. 
Käytiin me sitten tietysti myös maamerkillä Petronas Twin Towerissa. Minä ja isä ollaan aikasemminkin oltu siellä vuonna 2012, josta taitaakin olla postaukset samoilla hastageillä kuin tämäkin postaus. Petronas Twin Tower oli vuonna 1998 maailman korkein rakennus. (kuvaa klikkaamalla pitäisi aueta suurempi kuva)


Malesiahan on muslimi maa, mutta Batu Cave on hindujen tunnettu temppeli missä valtiovieraatkin käyvät. Temppelissä pitää olla jalat ja muistaakseni olkapäät peitettynä. Jos nyt sattuu että olet shortsit jalassa menossa niin ei haittaa. Sisäänkäynnin edessä vuokrataan pientä maksua vastaan huivi jonka nainen sitoi meidän lantion ympärille hameeksi.  Luolassa/temppelissä näkee myös apinoita (me tosin näimme vasta takasin palatessa portaille. Yksi apina oli varastanu avaamattoman pringles purkin ja tyylikkäästi korkkasi sen ja rupesi mutustelemaan.) Pieni pettymys oli että luolan sisällä oli myymälä/2. Samoin luola oli todella epäsiisti. Reunoille oli heitelty pullo tolkulla. En ole itse uskovainen, mutta tuntuu kun porukka ei olis kunnioittanut temppeliä. Myös ne 2 muistomyymälää pilasi fiiliksen mielestäni. Ymmärrän toki että rahaa tarvitaan, mutta pakkoko olla temppelissä sisällä, ja ulkopuolella oli muutenkin jo liikkeitä ja ravintola. Ylhäällä kuvassa oleva Dark Cave on kuulemma pidempi kävelyreitti. (Onko joku käynyt? Millainen oli?) ja on varmasti kokemisen arvoinen.Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.