Ruokaa KL:ssa!

Changkat Bukit Bintang

Isäni oli lähemmäs keskustaan muuttaessaan löytänyt pari aivan mielettämön hyvää ruokapaikkaa itse asiassa koko katu vaikutti todella hyvältä ruokapaikkojen suhteen. Nimittäin Changkat Bukit Bintang! Me kävimme kadun kahdessa ravintolassa, mutta myös muut näytti todella hyvältä! Ekat ruokapaikat ovat siis kyseiseltä kadultaja sijaitsevat lähes vierekkäin.


Isäni oli varannut meille etukäteen pöydän, jotta päästäisiin ulos syömään. Isäni halusi että ottaisimme maistelumenun. Vähän epäröiden sen suostuin ottamaan ja olihan se ihan hyvää, vaikka meinasinkin oksentaa ravun kohdalla. Ruoka on ehkäpä hieman modernisoitua aasialaisia makuja.  Hinta menulla oli n: 25e /hlö. Menu siis näytti tältä!

Menu 1

Eka annos näytti tältä! Voitte itse arvavailla mikä oli mitäkin. Eka satsi oli ihan hyvää ravusta huolimatta. Myöhemmässä kohtaa ongelma taisi olla ennemmin ravun koostumus. Ekassa satsissa meni muut paitsi salaatit sekä tuo simpukankuoressa oleva.

Toinen annos oli lohikeittoa joka oli hyvää, aika vahvaa. Seassa vaan oli viel sellaista mistä en tykännyt esim rapua (?) ja jotain vaaleeta sienimäistä (kuvassa kulhon takaosassa, ei mitään hajua mitä on)

Menu 2
Menu 3

3 annoksesta tykkäsin, vaikka 2 noista annoksista en tykännytkään. Peruna malesiassa on huonoa (oikea kulho) ja ravun koostumus oli kamala (vasen kulho) mutta keskimmäinen oli todella hyvää ja mausteista. Täytteet oli tarkoitus laittaa leivän sisälle (vas. yläreuna) ja syödä se pitaleivän tavoin. Leipä oli hassun ilmavaa, mutta ihan hyvää. Loput lihasta söin riisin kanssa.

Jälkiruuaksi oli ehkä hieman etäisesti Creme Bruleen tapainen, anananas-kookoksen (?) makuinen jälkiruoka, tee sekä Mango Sticky Ricen tyyppinen jälkkäri.

Menu 4

The SteakHouse

Tätä pihvipaikkaa mainostetaan KL:n parhaimpana pihvipaikkana, enkä ihmettelisi vaikka olisi ihan maailman paras pihvipaikka. Veitsi upposi sisäfileeseen (?) kuin veitsi sulaan voihin! Ihan oikeasti!  Listalta sai valita lihan, kastikkeen ja millä perunoilla. Itse otin tylsästi pippurikastikkeen. Sen lisäksi tuli valikoima erilaisia suoloja (Suoloja?Suolia?) (puutarha, chili, ruusu, meri) sekä 3 eri sinappia. Hintaa en muista, enkä juuri nyt netistäkään hintoja löydä. Itse sain Naistenpäivä-kuukauden kunniaksi viel -10% alennuksen!

Dining in the dark!


Itse en tätä kokeillut, mutta Opiumista heti seuraava ravintola. Isäni kertoi käyneensä täällä. Tarjoilijat ovat oikeasti sokeita ja nimensä mukaisesti ruoka syödään pimeässä, ja vasta lopussa kerrotaan mitä ruoka sisälsi. Tämä on vain ihan vinkvink, jos jotakuta kiinnostaa.

Grandmama's

Grandmama's on ketjuruokapaikka joka tarjoaa malesialaista ruokaa. Isäni tutustutti minut Lasi Lemak:iin, joka on tosi perinteinen malesialainen ruoka. Suosittelen ottamaan tämän beeffinä, koska kanassa on luuta. Paikallisissa kanaruuissa on muutenkin usein luuta. Malesialainen ei sinänsä kuulu mun suosikki ruokiin juuri tuon kananluiden takia mutta myös siksi ettäriisien kanssa harvemmin on kastikkeita, tai sitten on jotain hassuja keittoja. Kerran otin Green Curry nuudelin kanalla. Kun ruoka saapui, näytti se pelkältä keitolta. Sitten sieltä löytyi seassa kanankoipi (en yhtään tiennyt miten se pitäisi syödä. Veistä ei malesiassa käytetä, enkä nyt ottanut kuumassa nesteessä olevaa koipea käteenikään.) ja pohjalta sitten (vihdoin) löytyi se nuudeli. Malesialainen ruoka voi olla välillä yllätys, että mitä ja missä muodossa se ruoka oikein tulee.

Itse kävin syömässä annoksen Pavilionissa/sen vieressä ravintolakujalla missä on teemaravintoloita ihan laidasta laitaan.

NasiLemak with beef


+ Thaimaalainen herkku!

Mä en sillai ole mangon ystävä, mutta jos Mango Sticy Rice:ssa on mangoa ja riisiä hyvässä mittasuhteessa, on tämä aivan taivaallisen herkullista! Kuva on KohLipeltä, mutta vastaavaa saa myös malesiasta eri thaimaalaisista ravintoloista kuten Pavilionin viereisen ravintolakäytävän varrella olevasta thaimaalaisesta. Eli kookosmaidossa keitettyä riisiä ja mangoa jota voi sitten tuunata hieman eritavoin kuten tässä on pähkinöitä (mikä sopi muuten todella hyvin) ja jotain kastiketta.


+Gelato Fruity

Valitettavasti ei kuvaa koska oli vain puhelimessa ja puhelin koki suolaisen kohtalon, eikä sitä kaikesta yrityksestä ja huolimatta saatu elvytettyä. Mutta nämä jäätelöt ovat taivaallisen outoja ja aitoja makuja. Rakastan!

Huom! Ravintoloiden otsikkonimiä klikkaamalla, pääset ravintoloiden (ja jätskibaarin) kotisivuille. Ja mikäli kaipaat vielä jotain ravintolavinkkejä, törmäsin tälläseen sivuun mikä voisi kiinnostaa jos hyvä ruoka kiinnostaa. Siispä KLIK!

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.