Apua psoriin luonnonkosmetiikasta...


.....sekä muihin atooppisen ihon ongelmiin.

Itselläni paheni psori joskus viime syksynä ja se levisi päänahkaan sekä korviin ja päästä kutisi aivan hirveästi ja korva oli pahemmin tukossa hilseilyn takia. Lähdin googlailemaan että mikä auttaa ja löysin vasutaukseksi oliiviöljyn. Vaikka se varmasti hyvää tekisikin, en halunnu alkaa leikkiä kuitenkaan ruualla tai tekemään omia sekotuksia. Lähdin alunperin etsimäänjotain neitsytoliiviöljy shampoota, mutta en ikinä päässyt Ruohonjuureen asti. Huomasin eräällä kauppareissulla että prismassa kosmetiikkaosastolla oli oma hylly luonnonkosmetikalle (eli orgaaninen ja vegaaninen). Huomasin hyllyllä Urtekramin tuotteita. Ekalla kerralla ostin pelkästään shampoon ja olin siihen ihan super tyytyväinen, joten ostin sen jälkeen vielä body lotionin sekä huulirasvan. 

Urtekram Shampoo & Body Lotion

Shampoo oli kuin vastaus mun rukouksiin. En muista tarkkaan lähtikö oikeesti psori tuolla shamppoolla (taisi lähteä) mutta jos ei muuta, niin ainakin se on pitäny sen poissa. Aikaisemmin psori palasi 2 päivässä sen jälkeen kun olin lopettanu lääke geelin laiton. Geeli sisältää kortisonia joten sitä ei pitäisi ihan älyttömästi käyttää. Shampoo jotenkin myös vaikutti korviini, joten enään korvanikaan ei hilseille. Oon ihan rakastunut tähän, kun ei enään tarvii olla olenkaan huolissaan siitä että psori ainakaan ihan heti palaisi päähän. Sen seurauksena ostin saman merkin body lotion, jonka toimimisesta en osaa ihan vielä kertoa koska se vaatii vielä aikaa että tulokset (toivottavasti) näkyvät. Sama juttu Laveran rasvalla. Ihan vain mututuntumalla Laveran rasva tuntuu minusta paremmalta, vaikka mitään järkevää syytä sille en osaa sanoa. Kunhan on sellainen fiilis. Urtekramin Lotioneita oli hyllyllä 2. Rose ja hajusteeton. Rose on suht vahvan tuoksuinen jopa omaan nenääni ja yleensä hajusteet ei haittaa vaan nimennomaan niistä tykkään.

Urtekram Huulirasva


Tähän asti ainoa hyvä huulirasva on ollut Nivean Lip Butter, mutta on harmittanut kun se ei ole puikko muodossa, joten käsien pitäisi olla puhtaat ennenkuin sitä törkkii huuliin. Sekä äitini että työkaverini (joka myy) on kehunut Foreverin huulirasvaa mutta ei se minulla toiminut. Ja ei, en ole koukussa huulirasvoihin. Ne aiheuttaa vaan huulten kiristelyä ja vain pahentaa kuivuutta heti ekasta käyttökerrasta lähtien. Että ei ihme kun puhutaan huulirasva addiktiosta. Tää Urtekramin huulirasvapuikko on eka joka ei ainakaan pahenna kuivumista, ei kiristelyä huulissa ja sen rasvan huulilla kyllä tuntee, eikä huuli ime sitä heti.

Lavera, All-Round Cream

Minä en vaihda ainakaan kaikkia kosmetiikkoja/meikkejä luonnonkosmetiikkaan, mutta ehkä shampoot, saippuat ja rasvat saatan vaihtaa, mutta itse meikit (toistaiseksi) pidän normaaleilla. Onko täällä muita jotka on saaneet ihan konkreettista apua luonnonkosmetiikasta?

2 kommenttia

  1. Ihana lukea et jolla kulla muullakin psoria päänahassa ja kokemuksia tosta Urtekram-merkistä. Itelläni on se kookos shampoo ja hoitoaine, on muute hyvät. Mitäs lääkegeeliä käytit, oliko kenties Daivobet? :D Mulla se sama, enkä jaksas sitä jatkuvaan käyttää. Ku tekköö hiuksista iha lispaset/likasen näköseks, yäks. x| Eikä se lääkegeeli avittanu muuta ku sen hetken, niinku sinäkin kirjotit tuolla ylempänä. Vähä aikaa en käyttäny Urtekramin shampoota, en tiiä minkä takia. Mut oon aatellu siirtyä sen käyttöön takasi, vaik molemmat sekä shampoo että hoitoaine alkaa olemaan lopussa. Onneks ne ei maksa maltaita, ja saapi nykysi Tokmanniltaki pikkupaikkakunnalta. Ei tarvihe lähteä kaupunkiin sen takia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka oon näin auttamattoman myöhässä kommentin julkaisussa ja vastaamisessa, niin ihanaa (vai harmillista) että muita kohtalon tovereita. Juu Daivobettiä ja se tosiaan tekee hiuksista todella klähmäiset eikä tosiaan auta kuin sen hetken. Itse pyysin kaveriltani (kampaaja) jotain kampaamon luonnonshampoota ja heti kutina alkoi, joten vaihdoin takaisin Urtekramiin, ja voipi olla että ihan hevillä en sitä enään takaisin vaihda :D Noista rasvoista en edelleenkään osaa oikein kommentoida, koska olen tajuttoman laiska rasvaamaan naamaa, shampoota kun tulee käytettyä säännöllisesti, niin eron kyllä huomaa. Silmien ja nenän alueelta kun niistä pääsisi vielä eroon (ja naaman rasvaamisesta säännöllisen) niin olisi ihanaa :)

      Poista

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.