Perheenlisäystä kameraperheeseen!

(Ylläolevat kuvat on otettu LUMIX:illa)

Kesän aikana meille on tullut kameraperheeseen 2 uutta kameraa ja canonistanikaan en ole tainnut juuri puhua. Koska mun uudestan Panasonic Lumix:ista kysyttiin, niin ajattelin kertoo vähän omia ajatuksia, (okei, tasan yksi henkilö on siitä kysynyt).

Canonin EOS 100D

Canonin ostin about 2 vuotta sitten hullareilta. Joka oli itseasiassa täyttä huijausta. Hullareiden aikaan kameran normi hinta 700e, alennuksessa 500e, gigantissa 500e, heti hullareiden jälkeen normi hinta laitettu takas 500e:n Hirveetä kusetusta toisinsanoen. Niintainäin, oon ollut aivan super tyytyväinen tähän. 

Markkinoiden pienin iso järkkäri ja helppo käyttää näin aloittelijankin ja kamera myös kertoo, mihin mikäkin säätö vaikuttaa. Kuvia voi ottaa samalla kun videoi, mutta video pysähtyy siksi aikaa. Joskus se on ihan kiva. Videotallennukselle on myös oma nappi, niin voit missä tahansa kamerasetuksien kanssa ottaa videota. Canonissa on myös värin korjauksia pilviselle säälle, auringolle ja hehkulampullekkin. Valmiita asetuksia on vain muutama, mutta se ei haittaa ollenkaan, koska muiden säätöjen asettaminen on niin helppoa. Tässä on myös yökuvaus käsivaralla, missä se ottaa 3 kuvaa ja yhdistää ne yhdeksi. Sillä tuli kyllä hienoja kuvia esim tämän Singapore postauksen ekassa kuvassa, kun ei ollut jalustaa, eikä tälläsen tohelon tarvinnu miettiä mitään valotusaikaa tai mitään. 

Tää saa multa siis erittäin suuren suosittelun! En olis voinu parempaa ekaa järkkäriä hankkia.


Panasonic Lumix DMC-GF7

Mulla on ollut Lumixia tämän uuden myötä kolmessa tai neljässä sukupolvessa. Edelliset ovat tosin olleet ihan pokkareita. Huolimatta Canonista, ja vaikka on pienin järkkäri isoista järkkäreistä, halusin silti vielä kameran missä olisi sekä kääntyvä näyttö, että mielellään järkkäri ja koska Lumix on muutenkin tuttu... Oon koittanut ottaa videota, ja mielestäni videot näyttää aika hyvältä. Tarkennus saattaa joskus olla vinksallaan (kun yritin näennäistä kosmetiikka videota kuvata) mutta koska kamera on kosketusnäytöllinen, voi sillä (ainakin yrittää, ihan aina en sitä saanut onnistumaan) koskettaa näytöltä sitä kohtaa, mitä haluaa tarkentaa. Vasta mökkimatkalla aloin tutkilemaan hieman tarkemmin asetuksia ja löysin kaivatun asetuksen, millä valotus yms. asetuksia säätämällä, saa näytölle samantien näkyviin sen, miltä kuva näyttäisi. Mikä itselleni on hyvä. En vieläkään muista mitä kameran M,S,A ja P tarkoittavat, ja mitä säätöjä niillä säädetään, enkä valotus ja suljinaikojen säätöjä. Olisi ehkä pitänyt ottaa digikuvausopas mukaan ja lueskella sitä samalla.

Panoraamakuvauksessa on poikkiviiva, mutta ei ole mitään, millä näkisi pysyykö kamera oikeasti samassa linjassa, verraten iPhonen panoramakuvuakseen. Maisemakuvassa saa säädettyä esim kylläisyyden, ja kontrassin. Asetuksista saa myös pienen digizoomin 2 ja 4 kertaisina, jotka voisi (ehkä) olla hyvä esim keikalla tai muuassa paikassa, missä sitä zoomia tarvitsee pidemmän aikaa, koska se pitää tosiaan asetuksista laittaa, mutta itse sitä tuskin hirveästi käytän. Manuaalista tarkennusta tässä ei ole, mitä ehkä joskus saattaisi tarvita.

Videon ottamiselle on oma nappinsa, ja myäs tässä voi ottaa kuvia videon yhteydessä, ja poikkeuksena Canoniin, video ei pysähdy kuvan oton ajaksi, ja kuvan ottoa kuvatessa ei edes huomaa, joten voit samalla sekunnilla jatkaa videoimista.

Kamera vaatii vielä tottumista Pettymys oli huonontunut valmis kuvausasetukset ja efektit jotka mielestäni osa turhia. Pokkarissa asetuksia oli paljon.Mutta toki automaattinen kuvaus on myös, jos ei osaa/huvita/jaksa/kerkeä asetuksia asettaa, mutta joskus sekin näyttää tyhmältä esim ylivalottuneelta. Jota olen itse tällähetkellä paljonkin käyttänyt osaamattomuuttani.  Huomasin tän postauksen kuvia ottaessa, että LUMIX:in apin kautta voi olla ehkä helpompi säätää arvoja ja sen lisäksi siinä on JUMP toiminto, jos haluat siistin hyppykuvan. En ole sitä (vielä) kokeillut.

Alun tuskailun ja pettymyksen jälkeen, kameraa olisikin mahdollista minunkin oppia käyttämään (tai sitten en), tosiaan jos opiskelisin vähän tuota digikuvaamista ja asetusten termejä  ja miten ne toimii. Kamera vaatii siis ainakin itseltäni hieman opiskelua, mutta muuten olen ihan tyytyväinen hankintaan. (Okei, Tästä olen vaihtelevaa mieltä. Luulen tajunneeni miten kamera toimii, mutta en sitten tajunnutkaan ja sitten kameraan menee hermot).

Jollain tapaa kuitenkin kaipaan silti ihan pokkaria, mutta se voi olla vaan osaamattoman tuskailua.

Action Kamera Waltter

Ostettiin extempore tukholman risteilyltä, olikohan 70-80e action kamera. Todettiin että eiköhän sillä näin aloittelijat ihan hyvin pärjää. Siinä on myöskin kyllä paljon opettelemista esimerkiksi timelapsen kanssa. Suunnitelma oli jos oltaisiin saatu kuvattua Disneylandissa videota myös laitteissa (postaus tulossa pariisin matkasta), joten ostettiin myös lisäosia kameraan. Tosin tämän kameran mukana tuli kyllä aika kattava setti lisävarusteita, että niillä pääsee kyllä jotenkin alkuun. Me tilattiin vielä lisäsetin WISH:iltä mm kelluketta, selfietikkua ja erilaisia muita kuvaus lisäosia.
Kameraan tutustuneena videot onnistuu, kuvat onnistuu, timelapse ainakin näennäisesti onnistui, mutta emme ole vielä katsoneet sitä koneella, että miltä se näyttää ja taisi siinä olla sarjakuva/ajastin toimintokin.

Haaveena olis ehkä vielä joskus hankkii vielä Drone, mutta jos nyt eka kokeillaan, kuinka tämä muu kuvaaminen oikeen nappaa. 

Multa saa kysyä ihan mitä tahansa näihin kameroihin liittyen ja kysyttäessä voin kertoa kameroista enemmänkin. 
(mikäli osaan)


LUMIX

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.