Orinoron rotko ja korkeakoski


Käytiin meidän Tahkon lomalla kahdella ihan pienellä ulkoilu reissuilla. Orinoron rotkolla sekä Korkeakoskella. Molemmissa pitäisi käydä uudestaan koska kävimme vain pintaraapasemassa niitä koska ei oltu varauduttu pitkiin kävelyihin ja polveni reistailee edelleen ja sitä alkaa pitkät kävelyt särkemään. Niin myös näidenkin jälkeen.

Orinoron rotko!Me jätettiin auto hanhiahontien parkkipaikalle ja lähdettiin siitä kävelemään rotkolle ja takasin. Emme siis kiertäneen reittiä kokonaan, mutta ehkä seuraavalla kerralla tajuaisi ottaa eväät ja vesipullon mukaan. Koko reitti on 7km pitunen, mutta rotkolle parkkipaikalta oli matkaa noin kilsa.


Ellen nyt ihan väärin muista, niin ensin oli suht jyrkkä alamäki, mutta kun pääsi pohjalle, pääsi helposti kulkemaan pitkospuita ja portaita pitkin rotkolle asti. Rotkossa oli penkki syvennys jossa vähän aikaan istuttiin ja tuijoteltiin ja sitten palattiinkin takaisin autolle. Takasin tullessa huomattiin kyltti että siellä olisi ollut nuotio paikka jos makkarat olisi ollu mukana.


En tiedä mitä mieltä itse oon paikasta, oli ihan kiva käydä mutta ei nyt mitään astmakohtausta aiheuttanut. Mutta sai sieltä ihan kauniita kuvia.
Orinoron rotko löytyy myös Retkipaikan sivuilta ja sovelluksesta.
VisitLeppävirta osaa kertoa että rotko on 20m syvä ja 200m pitkä.
Korkeakoski!

Toisena päivänä käytiin sitten Korkeakoskella. Emme taaskaan ottaneet kaikkea irti mitä olis ollu mahdollista, sillä ei menty alas katsomaan putousta vaan jäätiin vaan ylös.  Kaipa sitä seuraavalla kerralla voisi alas asti lähteä. Ollut myös niin kuivaa, että tiedä sitte miltä se olisi alhaalta näyttäny. Parkkipaikan vieressä on kahvila joka oli silloin vissiin kiinni ja heti kahvilan takana oli grillipaikka ja sen jälkeen muutamia reittejä eri suuntiin.  (ja tässä kohtaa en saanut enään tekstiä keskitettyä)Suomen vesiputoukset.fi osaa kertoa että vesiputous on 36m korkea. Alueella oli nuotio paikka ja WC.  Puita notskiin en ihan heti nähnyt ja notskin ritilä oli puhki. Penkit ja pöytä oli kivasti katoksen. WC:n saatoin ehkä nähdä (puucee?) ja alueella olisi vissiin kiertänyt päälle 3 kilsan luontopolku. Koskessa sijaitsi 1700-luvulta lähtien vesimylly, jonka yksi kivistä näkyykin paria kuvaa ylemmässä. Tänne olisi vissiin ihan hyvä tulla keväällä ja jos tosiaans seuraavalla kerralla kiertäisi aluetta hieman enemmän. Myös korkeakoski löytyy Retkipaikasta!

Ootteko käyny jommassa kummassa? Mitä piditte? Olisiko pitänyt kiertää aluetta laajemminkin?


Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.