Loma!

Heipparallaa! Tänään on loman ensinmäinen päivä. Viimeviikolla oli siis viimeinen kouluviikko ja se sisälsi Näyttöjä/kokeita, retkiä, rästi tehtäviä ja palkinto/lukuvuosi todistukset. Maanantaina meillä oli Kartoituksen näyttökoe. Eli laitoimme kojeen paikkan X ja siitä mittasimme etäisyyden esim puuhun tai tien reunaan. Sijainnit/koordinaatit tuli automaattisesti kojeeseen. Luokassa sitten kytkimme kojeen tietokoneeseen ja siirrettiin koordinaatit koneeseen ja sitten vain tulostimme sen. Seuraavana päivänä oli sitten Ruutu Vaaitusta. Se on monimutkaisempa selittää joten siitä en nyt kerro. Voin kertoa asiasta jos joku niin pyytää.

Keskiviikkona oli retkipäivä. Minun ryhmäni meni jo klo 8 koululle ja meidän ryhmän näyttö arvioitiin. Hyvin meni. Myös meidät arvosteltiin yksitellen ja käytiin läpi tätä lukuvuotta. Ammattiaineissa todistukseen tuli yleisesti 2 (max 3) Mutta opettaja sanoi että pisteitä tuli 2, 2 1/4, 2,5 ja 3:siakin kuulemma tuli.
Sieltä sitten lähdimme meidän ryhmä+ muutama muu opettajien autolla Viikin suuntaan Tekniikan museoon. Tekniikan museossa jokainen ryhmä vastasi paperilla oleviin kysymyksiin. Samalla kun teimme tehtäviä, vuoron perään muut ryhmät paitsi me, meni samaan näyttö keskusteluun kuin se missä meidän ryhmä oli aamulla.
Tässä koulussa hyvää on se että retkille saamme aina jotain lämmintä laatikko ruokaa eikä pelkästään leipää ja pillimehua. Saimme myös pussit missä oli elovena keksi, pillimehu ja pulla. Ruuan jälkeen meillä oli leikkimielinen kilpailu. Piti arvioida kahden puun etäisyys, Arvioida aika niin että 2 minuutissa ehtii kävellä lipputangolle ja takaisin(eli kuka on kävellyt sen lähimmäksi kahteen minuuttiin. Ei mitään nopeus kilpailua) Ja 4 kasvia piti tunnistaa. Kaikki ryhmät tunnistivat 3 ja viimeistä neljättä kasvia kukaan ei tunnistanut. Äänestimme myös luokan "kiva kaveri":n.

Torstaina oli sitten vain rästi tehtäviä ja aliarvoin tehtävieni määrän niin olisin voinut herätä vasta klo 8 ja mennä vasta puoli 10 kouluun ja olisin ehtinyt tehdä tehtävät. Minulla meni vain 45min rästi tehtävien tekemiseen. Olin kotona klo 10. (koska jäin vähäksi aikaa koneelle)

Perjantaina oli sitten ns"kevätjuhla". Luokassa kävimme ensin läpi koko opiskelun sisältöä (huoh!) Ja sen jälkeen oli kilpailun voittajat. Me tulimme toiseksi eli arvioimme etäisyyden ja ajan toisekis lähimmäksi. Voittaja sai haribo pussin jämät sekä sukat :) Kiva kaveri meni yhdelle Jaakolle ja mielestäni meni oikeaan osoitteeseen. Minä sain kunniakirjan reippaudesta koko ensinmäisen vuoden. Kun sanottiin että tämä henkilö on ollut aktiivisesti koulussa, tiesin että se olen minä. En lintsaa (ainakaan usein) en myöhästy ikinä tunneilta (paitsi kerran koska painoin vahingossa sammuta enkä torkkua).  Abilaisilla on päättäreissä lakitus. No meidän koulussa oli jonkun kukko patsaan Takitus. (miksi kukko saa sinisen HELTECH takin jos meilläkään ei ole?

Lauantaina oli sitten kiireinen päivä. Nousin sängystä klo 10 aikoihin. ja söin aamupalan ja menin samantien suihkuun ja samalla laitoin päähäni Color Maskin. Joten aineen vaikuttaessa meni vähän aikaa. Oli siinä sitten hiusten kuivaamista, vaatteiden ja korujen valintaa, meikkausta ja koiran ulkoilutusta mutta parikertaa jäin jumiin katsomaan telkkaria joten tuli kiire. Meillä oli lauantaina 4 ylppärit. Serkun, kummisetäni ja kummitätini tyttäret sekä perhetuttava. Viimeinen paikka Kummisetäni luona oli kivaa koska muut vieraat olivat jo lähteneet joten saimme rauhassa jutella. Illalla kun pääsin kotiin, vaihdoin vaatteet avasin telkkarin ja Facebookin niin kello olikin jo kahdeksan. Tuli sitten syötyy 3 palaa kakkua ja 3 lasia kuoharia. Yhdessa paikassa minulle vaan annettiin pommacia eikä minulla olut mitään sitä vastaan joten join sen. Sunnuntaina sitten olin vain Katan kanssa. Käytiin vuokraa leffa ja tilattiin pizzat (ei oikeen minulle enään pizzat näköjään maistu.)Ja katsoimme Parodia leffoja. Siinä meni sitten se viikko ja viikonloppu. Tänään olen sitten taas Katan kanssa.

Tuli mieleen kun huomasin että ilmeisesti on olemassa YO lakin lisäksi myös AMIS lakki. Googlettelin asiaa ja löysin muutaman sivun mistä niitä saa. Meni myös paljolti foorumeihin joita lukiessa rupesin kiehumaan. Amislaiset hakkui kun lukiolaiset opiskelevat 3 vuotta eikä saa ammattia, ja lukiolaiset haukkuivat amislaisia laiskoiksi koska amiksessa pääsee helpommin läpi (mutta totuus on että ensinmäisenä vuonna 1/3-2/3 lopettaa koulun kesken) Amislakkia haukuttiin YO lakin matkimisesta ja että se "halventaa YO lakkia" WTF? Ihan oikeesti? Amis yleistyy koko ajan mutta silti lukiota pidetään hienompana jos sen on käynyt. Sitten myös  hakutukkiin matkimista myös Teekkari haalareista. Sanottiin että miks amiksilla ei sitten ole hupparia? No eikös sekin ole matkimista kun Abit saa jo muutenkin teettää itseleen oman vaatteen?  Onklo teidän mielestä noloa jos jos amislainen haluu lakin? Itse en ole menossa opiskelemaan AMK:hon joten en saa myöskään sitten haalaria. Ja olisihan se kiva kuitenkin jotain siitä saada?   Minun Kartoittaja lakkini olisi tälläinen
Tänään sitten katankanssa katsoimme kovalevyltäni Parodia versio 40w ja neitsyt leffasta sen jälkeen vietiin eiliset leffat takas vuokraamoon ja paluumatkalla päädyimme ostamaan jätskit ja herneet. Niitä sitten söimme loppuillan musiikkia kuunnellen. Olimme vanhalla ala-asteellani ja ihme scootteri/pyörä luokkakokous meneillään. Yhh...

Hyvää yötä sitten kaikille.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.