Comenius projekti alkaa!

Heipparallaa!!
Maanantaina menimme mormisti kouluun kemian tunnille. Kemian tunnin jälkeen meillä oli paikkatietoa, mutta senkin ajan vei Comenius projekti. Teimme diaesitykset Suomesta, Helsingistä ja koulustamme. Siihen meni iso-osa ajasta. Englanniksi tietenkin. Samoin kun käännettiin ammatti sanastoa enkuksi. Tunnilla isäni myös lähetti tekstarin että ajo.opetuslupa on saatu<3 Mietimme myös sunnuntaina Katan kanssa pizzeriassa syödessä että mitä sitä tekis syyslomalla? Vihdoin viikon putkeen niin voisi mennä jonnekkin kauemmaks. Kylpylä olisi kiva. Mutta en tiedä. Olisi kiva jos se toteutuisi. Myös Serena on ollut mielessä. Vinkkejä otetaan vastaan. En tiedä miten isäni suostuisi maksamaan kylpylähotellin. Asiasta takaisin. Päivän lopulla opettaja myös kertoi että oli varattu aika Mega Zoneen. Laser pyssy sotaan :) En malta odottaa. Ja kiva tavata ainoat slovenialaiset tytöt.

Tiistaina ei ollut minun päivä. Kynsi lohkesi todella syvältä, enkä saa sitä ihan pian leikattua teveeksi. Saa nyt nähä miten käy? Kävimme taas läpi Comenius projektia. Harjoittelimme maanantain diaesityksen esittämistä. Nauruksihan se meni. Ei riittänyt että esitettiin opettajalle vaan myös ykkös luokkalaisille. Teimme myös Takymetreihin valmiiksi perjantaina mitatut apupisteet että päästään seuraavalla viikolla suoraan asiaan. Kun pääsimme koulusta. Juoksin bussille. Olin bussin oven edessä kun se oli sulkeutumassa eli ei vielä sulkeutunut. Koputin oveen mutta idiootti kattoi vain eteenpäin. Jouduin sitten odottamaan seuraavaa bussia joku tuli tosin aika pian. Mutta silti moinen käyttäytyminen ärsyttää. Odotan innolla projectia mutta nyt tää kynsi tuntuu pilaavan kaiken.

Keskiviikkona
Päivä alkoi normaalisti äikällä ja sen jälkeen teimme taas vaihteeksi valmisteluja Projektiin.  Kävimme katsomassa menikö tiistaina takymetriin laitetut koordinaatit oikein. Jotain häikkää taisi yhdellä pisteellä olla. Katsoimme myös mihin kohtaan Takymetri asetetaan niin että näkyisi mielellään ainakin 3 mitattua pistettä. Kahdellakin pisteellä onnistuu, joskin ei välttämättä ihan niin tarkkaan.  Oli se aika hankalaa kun Alppilan puistossa on niin paljon puita ja pensaita.  Hirvittää todellakin miten 2pv. alan päivistä selvitään. Onneksi loput päivät on sitten kivempia eikä ole alanhommia joten kielimuuri ei haittaa. Oli aika lämmin ja kostea sää. Ei kovin kiva. Jossain muussa tilanteessa olisi ehkä ollut.

Koulun jälkeen kävimme ekaa kertaa isäni kanssa ajamassa autoo. Osa voi muistaa että olen jo ollut vähänaikaa autokoulussa joten ihan alusta emme lähteneet. Oli paljon mukavampaa kun on rennonpaa. Autokoulun opettajan kanssa olin aina varuillani ja stressaantunut että mitä se nyt tekee/sanoo. Hänen opetustapansa oli aika tyly. Kata selvisi hänen kanssaan. Välillä hirvitti kun isä sanoi vain että kaasua kaasua. Myöskin ratin käyttöä pitää harjoitella. Käännän rattia aina ihan väärin. Vilkun käyttö sujuu paremmi, kuin autokoulu opettajan kanssa. No enköhän minä kuitenkin jossain vaiheessa sen kortin saa??


Torstaina nukuin melkein pommiin. Olin unohtanut laittaa illalla herätyken. Äiti sitten herätti minut puolituntia ennen kuin piti lähteä kouluun. Onneksi ei sentään ollut minun koira-aamu. Unohdin siinä hässäkässä sitten avaimet kotiin mutta onneksi meillä on aina vara-avain.  Minulla ja muutamalla muulla oli sanakoe. Tuntui menevän kohtalaisesti. sanat suomeksi ja englanniksi ja sanan selitys suomeksi.  Koulun jälkeen kävin hakemassa tilatut turvakengät ( Kaikille luokan tytöille piti tilata kun ei ollut suoraan kaupassa 36 pienempää. Minun kengän numero oikeasti on 36 mutta turvakengissä se on liian iso.) Etsin myös vähän Mega Zoneen liittyvää juttua ja löysin You Tube videon. Video on vain vähän turhan pitkä mutta vähän esimakua siitä, mitä maanantai-illasta on tulossa.  Innolla odottaen <3

Perjantaina (eli tänään) oli viimeset projekti valmistelut. Menimme opettjana kyydillä koulun laina-pakettiautolla Herttoniemen Jollaan järjestelemään Sunnuntaita. Sinne huvilaan on aika vaikea löytää ja mennä. Se on Heltechin vuokraama missä Heltechin oppilaat tekevät mitä osaa. Esimerkiksi siellä oli Maalauspuoli käyny maalaamassa yläkerran ja näytti kyllä nätiltä ja sileä pinta. Parveke oli vähän jäänyt kesken. Kyllä siellä viellä tekemistä löytyy. Ei tosin oikein meidän alallemme. No! Menimme siis sinne ja katsoimme toimiiko siellä projektori ja kuinka hyvin näkyy. Haimme myös polttopuita. Toinen opettaja kävi 2 luokkalaisen kanssa kaupassa ja tuli sinne vähän myöhemmin. Ruoka-kassissa oli mm. makkaraa, salaattia,maissia, hodari sämpylöitä ja Angry Birds karkkipusseja :) Paikka oli hieno. Kuvia ei ole kun ei kameraa ollut mukana mutta seuraavassa postauksessa tulee-. Seuraavapostaus tulee tasan viikonpäästä kun projekti on ohi. Siitä voi tulla aika pitkä teksti kun laitan kaikkien päivien tapahtumat samaan.

Siinä taisi olla kaikki. Tuskimpa tänään enään mitään tapahtuu. Kotona minua odottaa oman karvaturrin lisäksi siskon iso sekarotuinen kultasennoutaja.

Kuullaan viikonpäästä pitkän postauksen ja varmaankin kuvavyöryn saattelemana.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.