Unelmien Vaatekaappi!

Etukäteen pahottelut, tämä ei ole postaus siitä, kuinka saisit koottua hyvän vaate arsenaalin tai kuinka oppia minimalistiksi. Minussa ei oo minimalismia juuri tippaakaan. Mutta osaan kyllä neuvoa kuinka rahat saa tuhlattua Paitsi!

Kun on kyse ihan konkreettisesta vaatekaapista, niin on mulla toki idea ja toteutuskin, miten sellaisen saa ilman että tarvitsee tuhlata rahoja isoihin vaatekaappi kokonaisuuksiin.

Meidän lähtö arvio oli että purkaa kaappi ja siihen päälle vaan kasata uusi. Takana olevat seinät pitäisi olla maalattu, samoin muovi lattia taitaa ulottua kaapin allekkin. Hinta-arvioksi tuli :300e.


Alettiin purkaa kaappia ja eka todetiin että hupsista keikkaa! Eipäs siellä ollukkaan mitään muuta alla kuin betonia. Noh, ei auta. purku on alotettu, jatketaan purkua. Seinä onneksi on maalattu, joten sille ei tarvitse tehä mitään (JES! päästiin helpolla)

Meillä oli mitat (ainakin suurpiirteiset) ja käytiin aika monta kertaa rautakaupassa. Yhteensä käytiin 5-6 kertaa. Lopulta meidän (remonttiin) liittyvät kuitit näytti tälläseiltä:


Vaatetanko+ pidikkeet : 23,43e
Putki vaatetangon sisälle tukea antamaan: 9,99
Led valonauha + muuntaja: 48,7e
2 muovilistaa Led-nauhalle (ei ostettu valmiita nauhalle tarkoitettua, vaan improvisoitiin): 9e
2 puolista teippiä led-nauhan kiinnittämiseen: 10,90e
muovimaton jämäpala: 41,39e
Muovimatto teippiä (ei tarvitse odottaa liiman kuivumista ja päälle sai laitettua heti tavaraa): 7,40e
Katkasija: 16,95
Ritilä hyllyt + kannattimet: 92,1e
Ikean MALM lipasto 3 laatikkoa: 59e
Ikean KALLAX hyllykkö: 59e

(itsellänihän oli ikeaan 50e:n lahjakortti)

Yhteensä hintaa tuli 377,86e ja koska lahjakortti niin 327,86e

Sen lisäksi oli muutama huti ostos. Liikaa ylähyllyn seinäkiinikkeitä, Ylähyllyjä jouduttin sahaamaan (koska ostettiin vahingossa liian pitkät) ja sen lisäksi ostin 9kpl LED polttimoita valaisimiin (keittiö-makkari-eteinen) josta tuli yli satasen "lasku" (ups!) Myös vaatetangon sijainti meni hieman perseelleen, mutta voi olla että me siirretään sitä vähän. Tanko myöskin tukiputkesta sisällä huolimatta taipuu keskeltä, joten kokeilemme laittaa keskelle siimaa ja kiinnittää siima yläpuolella olevaan hyllyyn. Katsotaan miltä näyttää. Sitten ostin roosanauhan parkkikiekon, matto tampan sekä lakasin setin. Joita ihan halpoja ollut nekään.


Led-nauha laitettiin muovi listaan kiinni, ja muovi lista kiinnitettiin 2 puolisella teipillä hyllyyn. Teippi on tarkoitettu kosteisiin tiloihin ja se pystyy kantamaan tietyn kokoisen peilin (ks. rullasta tiedot) joten eiköhän se kestä myös muovilistaa ja led-nauhaa. Led-nauha on Paulman merkkistä, samoin kuin parvekkeen valonikin. Toistaiseksi nauha toimii pistorasian kautta, mutta on tarkoitus asentaa se valokatkasijaan.

Satuttiin löytämään lähes samanlainen muovimatto jämäpala kuin oma matto, mutta aavistuksen erivärisenä (oma on sini-vihreä ehkä? uusi on harmahtava, mutta saman tyylinen) ja sen sijaan että ostettiin liima, niin onneksi törmäsimme mattoteippiin, joka sopii hyvin pienten matto alueiden asentamiseen. Isomalle taitaa sitten tarvita ihan liiman.Kuva lähestulkoon valmiista kaapista ei ole vielä kovin siistin näköinen. Tosiaan kun on vielä kesken. Vielä tarvitsisi läjäpäin henkareita ja siimalla pitäisi vielä tukea tankoa. Myös housujen/hameiden sijoittelua pitää vielä pohtia.


Että tämmönen projekti! Jossain vaiheessa on tarkoitus laittaa koko kämppään laminaatti ja vaatekaappiin jonkun sortin ovet. Liukuovet todennäköisesti jos löytyy joskus kivat. Lisäksi makkarista maalata nuo kamanlan väriset siniset seinät valkosiksi.

Onko teillä remontteja tiedossa?

4 kommenttia

 1. Näyttääpä tosi hyvältä toi vaatekaappi!! :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eiköhän tavarat löydä ajan kanssa paikkansa :)

   Poista
 2. Iso ja toimiva vaatekaappi helpottaa kyllä elämää, meillä on kanssa nyt tässä uudessa kämpässä joku Ikean ratkaisu. On ihanaa, kun tavarat ei tursuile ja pursuile ihan niin hallitsemattomasti, kuin ennen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Joo. Mä ite vielä tykkään laittaa vaatteet ennemmin henkarille kuin hyllylle (kaverini taas ei) ja oon SURKEA viikkaamaan vaatteita nätisti (en ikinä pääsis vaatekauppaan töihin), joten usein kävi niin että kun sen oven avasi, koko vaatepino kaatui lattialle :D

   Poista

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.