Unien tulkinta!

Oon nähnyt viimeaikoina ahdistavia unia. Ja unessa olevat tunteet ovat vieläpä samoja, joita olen vahvasti tuntenut hereillä ollessanikin viimeisen vuoden aikana.

Oon nähny unta että kaverit ja läheiset kuolevat ja jään yksin. Siskon puoliso jäi lumivyöryn alle ja sisko muutta pois, koska ei enään jaksa asua täällä. Isäni upposi mereen helikopterin mukana, äiti meni uusiin naimisiin, ja unohti minut, ja kaverit M,P ja K ainakin hukkui. En tiedä miten. Jäin siis yksin. Ja sellainen fiilis on vähän edellen. Yksi kavereistani yritti lohduttaa, että en minä yksin jää. Unessa kuolema tarkoittaa jotain hyvää kyseiselle henkilölle (tässä vaiheessa et jes! Kerrankin olisin ite halunnut kuolla.) Googlaisin siis huvikseen unien tulkintaa omalta osaltani, ja sen lisäksi että kuolema voi tarkoittaa että jotain hyvää tapahtuu, voi se myös tarkoittaa toisesta ihmisestä irtautumista, tai ainakin että pitäisi irtautua. Ja juu, saatan joskus turvautua tuttuun ja turvalliseen, ja pitäytyä siinä kynsin ja hampain. Ja onhan minussa pientä martyyrin vikaakin.

Yhdessä unessa unessa olin pappi, joka sai kesken tilaisuuden puhelun lääkäriltä, ja sai/sain kuulla olevani vakavasti sairas. Unessa olin papin ulkopuolella, mutta tunteet oli kuin suoraan papin tunteet. Empatiaa. Pappi vain lähti juoksemaan ulos kirkosta ja metsään, ja vaimo yritti huutaa perään, mutta minä/pappi ei pysähdytty. Olo oli erittäin epätodellinen, kuin olisi saanut kuulla sairastavansa syöpää. Siinä oli fiilis, halu irtautua omasta itsestään, mikä on minullekkin tuttua. Ahdistava ja vihainen itselleen. Halu olla sillä hetkellä ihan missä tahansa muualla, kuin siinä hetkessä. Halu porata pää, että ei muistaisi, tai tuntisi mitään.

Tuohon uneen löysin tälläisen tulkinnan: "Jos unessa pakenee uhkaavaa vaaraa, kertoo se valve-elämän pelosta ja epävarmuudesta"

Mitä tuohon nyt sanoisi...


Yks mitä arvostaisin paljon, olisi jos joku kavereista ostais mulle lahjaksi unisiepparin. Sitä olen viimeiset 2kk odottanut. Toivottavasti nämä unet kohta loppuisi, ja saisin nukuttuakin....

Onko teillä kokemusta pidemmän päälle ahdistavista unista? Kauanko kesti että ne loppuiva? Mitä syitä teillä on ollut unien näkemiseen??

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.