Totuus vasten kasvoja!Eli palkka!
Blogihan on "elämää aikuisuuden kynnyksellä"?? Totta tosiaan! Se realiteetin taju, kuinka helvetisti palkasta rahaa menee kaikkeen muuhun. Brutto ja Nettopalkan erosta 2/3 menee veroihin, ja loput sitten eläkkeisiin ja työttömyysvakuutusmaksuihin. Ja ite kun odotin että menee ehkä se 200e? joo ei.... Tuloksena että taidampa lopettaa syömisen? Ja turha mutusteleminenkin pitäis saada kuriin. Shoppailusta puhumattakaan. Tässä rupee jo miettimään mitä joulu,-ja synttärilahjaks... Hyvä puoli se, että olen lihonut, joten vaatteita tuskin tulee ostettua. Parempi että ei tule...  Toisaalta pari elektroniikka juttua on tarkoitus hankkia (heh) Mun pitäisi tosissani merkitä ylös tulot ja menot ja sitten mistä voisi nipistää... Spotifysta en luovu, mutta pari muuta harkinnassa...Mikäli muistan niin voisin ensi kuussa tehdä postaussarjan missä kootaan viikon aikana kulutetut menot.
Sitten vielä kommentti hallituksen leikkauksista. Kotkan prisma meni lakkoon. Osa on ollut ymmärtäväisiä, osa taas ei. Nimimerkillä työtön, kommentoi että lakkoilijat pihalle ja työttömiä tilalle. Ja että töitä voisi tehdä puolella palkalla. Samaan aikaan ihmiset valittaa että ei kannata tehdä pienipalkkaista työtä koska kaikki tuet loppuvat sitten.  Googlasin pikaisesti ja sairaanhoitajien peruspalkka olisi 2 350e. Muutama satanen enemmän kuin minulla. Itsellä jää käteen n:1700e. Ei huono näin about ensikertalaiselle. En ole älyttömän hyvä rahan käytössä, mutta minulla on mennyt tili +/-0. Pystyisin säästämään mikäli en napostelisi niin paljoa. Ite olen vieläpä suht huono syömään, enkä yksin elävänä edes juurikaan syö kotona. Otetaan minun palkasta minkä saan käteen ni 300-400e pois. Sovitaan nyt vaikka 300e. Käteen jää 1400. Nopealla  googlaillua niin työtön saa tienata 300e/kk(?) ilman että vaikuttaa tukiin. (Kannattaa kuitenkin henkilökohtaisesti kysyä TE-toimistosta eikä uskoa minua) Pelkkä asunnon vuokra yksiöstä voi olla 600e, ja siitä jää sitten 800e käteen. Mahdolliset vesi ja sähkölaskut, puhelin, netti ja päälle vielä ruuat. Vakuutuksia unohtamatta. Ruokaan voi mennä luultavasti helposti 200e yksin elävältäkin. Riippuen miten on tottunut syömään. Arvioisin. (Minun omat menoni näkee jos alan tekee 5 vko:n postaussarjaa omista menoistani) Tai miten sitten yksinhuoltaja äiti esimerkiksi kolmiossa asuva? Vuokra 800-900(?) ja pitäisi lapsikin vielä ruokka. En lähde nyt puimaan sitä, missä tuloraja olisi ja paljonko tukia pitäisi saada. Ainakaan ennen omaa rahanmenon tarkastelua.4 kommenttia

 1. Tuollainen tulopostaus olisi kiinnostava! Tai siis paremminkin menopostaus :D Mä oon ite miettiny kanssa ihan samaa, että mihin ne rahat oikein menee. En oo silti saanu aikaseks pitää kirjaa, mutta se vois kyllä olla tosi hyvä, vähentäis kaikkia turhia välipalaostoksia sun muita. Mä oon vasta siirtyny työelämään, ja opiskelijana sitä mietti, et miten sen rahan ees saa kulumaan, mutta hyvin näyttää saavan! Enkä edes oo tehny mitään suurempia hankintoja, mut johonkin kummaan se raha tuntuu katoavan.. nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ja kiva että kommentoit koska kadotan sun blogin aina kun en muista nimeä :D Pitäs varmaan ruveta seuraamaan niin ei enään katoa :D Ite tottunut (vuoden ollut työelämässä) että tilillä on rahaa säästettynä ja nyt sitten elän yli tulojen koska "ei se pieni ylitys haittaa. Kyllä tilillä on" No ei oo varmaan kauaa jos jatkan samaan tahtiin :D

   Poista
 2. Musta tuntuu usein, että elän edelelleen jollain opiskelijabudjetilla ja rahat ei kulu mihinkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi niin päin :D Ite koitan säästää rahaa pääasiassa Amerikan Road Trippiä varten (mutta mistä vetoo että kun löydän kaverin joka lähtee mukaan, nii n ei hänellä ole rahaa kun ei ole säästänyt) Tarkoituksena on ollut perustaa säästötili sitä varten.

   Poista

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.