Havaintoja Australiasta!

Nyt kun olen kotoutunut malesiaan, ja ottamassa "lomaa lomasta" ja hidastamalla tahtia ja seuraavat yli 2 viikkoa lojua vain altaalla, on nyt paremmin aikaa ja resursseja bloginkin päivittämiseen. Palattiin 30.12 Kuala Lumpuriin isäni luokse Uudesta-Seelannista, ja ennenkun teksti siirtyy seelantiin, ajattelin kirjottaa omia havaintoja Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

Tässä vaiheessa toivoisin, että asioista enemmän tietävät (esim siellä asuvat) vähän avaisi ja kertoisi omia mielipiteitä asioista.

Ystävällisyys:

On siis jotain niin omaa luokkaa että ei mitään rajaa. Pyydetään anteeksi vaikka se olen minä joka vähän vahingossa tönäsen, naapuripöydän ruokailijat lähtiessään toivotti hyvää ruokahalua, meiltä puuttui kaupan kantis kortti millä sai 40% alennusta ja eräs rouva lainasi omaa korttiaan, Kiitettiin kun annoimme pyräilijöille tietä rampissa, ja menimme itse portaita. Isäni tilasi ruuan loppu puolella oluen ja oma kokikseni oli loppu, joten tarjoilija vain toi minulle uuden kokiksen, eikä valoittanut siitä.

Sanotaan, että aasiassa on ystävällistä porukkaa, eikä siinä toki väärässä ollakkaan. Australialainen ystävällisyys nousee vaan aivan uusiin fsääreihin. Australia on varmasti yksi ystävällisimmistä maista. Ja koska on saari, ei maalla ole konflikseja, koska ketään ei kiinnosta erillään oleva saari.

Vilkun käyttö:
On täällä hieman hämmentävää…
Nämä muuten vilkuttavat oikealle (vasemman puoleinen liikenne) mikäli ei poistu ekasta liittymästä, ja lopettaa vilkun siinä kohtaa kun poistuu liittymästä. WTF? Osaako joku vähän avata tuota käyttäytymistä?

Vapaa-aika

Uidaan, ollaan rannalla, vesiurheilua, piknikkiä… Paikalliset osaavat ottaa rennosti ja nauttia elämästä. Isän kanssa mietittiin, millaiset työajat näillä mahtaa olla, kun niin paljon porukka viettää aikaa rannalla, ravintolat menevät aikasin kiinni, samoin kaupat. Millaiset työpäivät täällä on? Osaako joku kertoa?

Optus!

Ja verkot ylipäätänsäkkin ausseissa tuntui olevan niin prepaidin verkko, kuin hotellin verkotkin aivan äärettömän surkeita. Meillä oli tosiaan Optus operaattorin prepaidit...

Vesi:
Vesi juomapisteitä on ympäri kaupunkia ja ravintoloissakin vesi tuodaan pyytämättä. Voiko hanavettä juoda? Jos vesi olisi pullosta, eikai sitä automaattisesti tuotaisiin?

Turvallisuus muistutukset:

Niin ausseissa kuin seelannissakin oli tienvarsi mainoksia, missä muistutettiin turvavyön käytöstä ja väsyneenä ajamisesta.

Luonto:

Aavistuksen yllätti molemmissa maissa.  Australian vehreys idässä ja Uuden-Seelannin paikalliset kuivuudet. Mikä mahtaa olla maantieteellinen selitys?

Ravintoloiden aukioloajat:

Erityisesti Uudessa-Seelannissa jäi pari kertaa lounaat väliin joulun ja  normaalien aukiolo aikojen takia. Lounas menee kiinni klo 14, ja dinnerit ovat n: klo 17-21.

Nyt lähden uudenvuoden viettoon, tietämättä mitä tänään oikeen teen. Toivottavasti teillä on kiva uusi vuosi. Ite oon iloinen että tää vuosi on ohi. Odotanko liikaa jos toivon vihdoin seuraavan vuoden tuovan jotain uutta? Vaikka ei ehkä parisuhteen suhteen, mutta muuten.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.