Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Ajattelin että vaikka en olekkaan vielä mainetta niittänyt matkabloggaaja, enkä oikeastaan edes muista bloggaajien mainitsevan tästä. (Toisaalta, miksipä olisi jos ei ole tilannetta tullut itselleen vastaan)

Itse hankin sen oikeastaan maikan kehotuksesta, kun lähdettiin ekalle slovenian reissulle. (Voisin yrittää saada aikaseksi vähän siistiä postauksen muotoilua ja suurentaa kuvia).

Sairaanhoitokortti toimii EU:n ja ETA:n maissa, sekä Sveitsissä.  Ylen uutisen mukaan, kovinkaan moni kortista tiiä ja uutisen mukaan alle 30% suomalaisista omistaa kortin. Mielestäni matkabloggaajat ovat hyvä tapa lisätä tietoisuutta. Viimeaikoina blogeissa on korostettu reilua ja eettistä matkailua. Joten miksi ei myös tästä joka voi auttaa monia. Oleellinen asia varsinkin kesän kynnyksellä reilille lähtiessä. Matkavakuutuksethan eivät korvaa kaikkea ja netissäkin pyörii aikamoisia uutisia siitä, kuinka kotiinpaluu tai hoidot ovat tulleet kalliiksi.


Sairaanhoitokortilla saat siis aikaisemmin mainitsemista maista sairaalahoitoa samaan hintaan kuin paikallisetkin. Joten voi säästää satoja tai tuhansia euroja.Kortti kuuluu Suomen sairausvakuutukseen kuuluville henkilöille ja nille, joiden sairaanhoidon kustannuksista Suomi vastaa, kuten ulkomailla asuvat eläkeläisille. Kortin saa tilattu Kelalta, on ilmainen ja uusi kortti lähetetään automaattisesti vuosittain.

Kuinka moni omistaa kyseisen kortin? 
Olitteko tietoisia kortista? 
Aiotteko nyt hankkia kyseisen kortin?

4 kommenttia

 1. Minulta on tuo kortti löytynyt lompakosta jo vuodesta 2008 lähtien, kun lähdin Ranskaan vaihtoon. :) Onpa kyllä erikoista, kuinka harvalla suomalaisella tämä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mutta toisaalta, en kylläkään muista nähneeni juuri missään mainitaa siitä, ellei maikka aikoinaan siitä olisi maininnut. Nykyään netissä on loppujen lopuksi aika helppo levittää tietoa esim facebookin kautta. Olettaisin että Kelalla on omat Facebook sivut joissa voisi vaikka joka alkukesästä, kun lomat alkaa ja nuoret lähtee reilaamaan, muistuttaa kortin hankkimisesta.

   Poista
 2. Multa löytyy tämä kortti mutta tulipa yllätyksenä, että se on oikeasti noin harvalla suomalaisella! Hyvä että levität tietoutta tärkeästä asiasta, toi on varmasti tarpeen tullessa rahan arvonen ja stressiä vähentävä tekijä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin yllätyin. Oletin että vähintään 50%:lla olisi mutta ei näköjään. Ja tosiaan sosiaalisen median kautta sitä levittäisi paremmin. En edes tiedä, onko omilla vanhemmillani tai siskollani korttia. Eikä kortti maksa mitään ja joka vuosi automaattisesti tulee uusi, joten ainoa huono puoli asiassa on että tulee yksi kortti lisää. Muuten ilmaisesta kortista ei tosiaan ainakaan mitään haittaakaan ole, vaikka ei juurikaan matkustelisi mutta voihan sitä tarvita jo esimerkiksi virossa tai ruotsissakin.

   Poista

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.