Roséviini tasting!


Eräs työkavereista on viiniharrastaja, ja kuulemma aikoinaan pitänyt punaviini- ja valkoviinitastingin töissä. Nyt oli vuorossa Rosèviinit.

Mä en oo varsinaisesti viinien ystävä, enkä tosiaan tastingeissakaan ollut.  Ihan kivaa oli, mutta ei välttämättä mun juttu. Työpaikan tastingiin voisin toistekkin mennä, mutta en ehkä kalliimpiin tai hienompiin. 


Tastingit piti eka olla työpaikalla, mutta sitten oli mahdollisuus pitää ne Töölöössä viinikellarissa, jossa työkaveri on osakkaana (btw. Maija Vilkkumaa asuu tuon viinikellarin yläpuolella, ja työkaverin naapurissa, eikä kuulemma ole ihan maailman helpoin naapuri.) 

Mietin vähän aikaa, kirjotanko edes postausta, koska koen että en osaa kirjottaa aiheesta oikein tai fiksusti. En tiedä viineistä mitään, en muista mitä viineistä kerrottiin, enkä erottanu viineistä makuja. Sen verran vaan, että roseviinit ovat punkun ja valkkareiden välimuotoja, ja viinit juodaan nuorina. Suurinosa viineistämme oli 2014 versiota. Suurinosa viineistämme oli Ranskasta tulleita, mutta niitä valmistetaan samoilla alueilla kuin muitakin viinejä. Punainen sävy tulee marjojen kuorista.

Kierros 1


Kierros 2


Kierros 3

Leipää meillä oli tarjolla kokoajan ja ruokailu sitten 2 ja 3 kierroksen välissä. Oli juustoa, leikellettä, hunajamelonia, pateita ja silliä. Unohtuikohan vielä jotain.
Hauskaa oli, vähän taas tutustui työkavereihin. Pöydissä oli myös kipot mihin sai sylkeä tai kaataa viinit. Aika paljon meidän pöytäpäässä viiniä kaadettiin, ettei ihan mene niin päähän.

Oli tarkoitus mennä junalla kotiin, mutta työkaveri tarjosi kyydin. Eipä tarvinnut kylmässä kärvistellä.

Ootteko te olleet viinitastingissa? Menisittekö uudestaan?

2 kommenttia

  1. Viinitastingit ovat tosi kivoja, ja roseen testaus on vielä kokematta, vaikka roseesta tykkäänkin! Pitääpä ehdottaa kaveriporukalle semmoista, kesäkin kun on ihan just täällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselle tasting oli lähinnä sosiaalinen toiminta, enkä esimerkiksi punaviineistä pidä, enkä sen puoleen kuivista juomistakaan. Pöytä vaan oli pitkä, että toinen pääty jutteli keskenään, ja toinen pääty jutteli keskenään.

      Poista

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.