Jokainen on vähän...


Miikkulaisen- blogissa repesi pieni raivo Tindaajamiehen kommenteista jonka mielestä tatuoinnit alentaa markkinaarvoa ja treffeille vaatteiden miettiminen (saatika kuvaaminen) on pinnallista.

No onko se?

Noh, onhan se vähän mutta jos nyt väkisin haluaa persettä pilkkua viilata, niin jokainenhan meistä on enemmän tai vähemmän pinnallinen. Lähtien aina siitä, kun valitset mitä laitat päälle tänään, kun ajat parran, kun sheivaat sääret. Eli tämähän koskee myöskin miehiä. Mielestäni on aivan turha väittää, ettei ole ollenkaan ulkonäkö keskeinen. Kyllä olet. Enemmän tai vähemmän.

Ennakkoluuloinen.

Oletko mielestäsi ennakkoluuloton? Väittiäisin että olet väärässä. "Aivopeli" ohjelmassa oli kerran hyvä tehtävä.  Kumman viereen istuisit bussissa mielummin:

Siististi pukeutuneen bisnesmiehen näköisen, vai epäsiisitin näkösen takkutukan viereen?

Epäilen että valitset ensinmäisen vaihtoehdon.

ohjelmassa seuraavaksi tuli, että valitsetko:

epäsiistin näköisen takkutukan viereen vai avaruusolion?

Tässä kohtaa osa varmaan vastaisi että tottakai avaruus olion, olis kiva tutustuu siihen. Entä jos alienin tilalla olisikin ihminen, jolla on jokin epämuodostuma. Menisitkö sitten takkutukan vai epämuodostuneen viereen?

Kaikilla on joku asia, mitä ei ehkä itse halua ihan ekana kokeilla tai nähdä. Liikuntalaji, elokuva, ruoka. Ennakkoluuloja yhtä kaikki.
Toki myös elekieli vaikuttaa paljon, mutta niin myös toisen ihmisen ulkonäkö. Millä perusteella sinä menet baarissa ihmisille juttelemaan?

Suvaitsevaisuus!

Kaikkihan me ollaan suvaitsevaisia vai?

Arvaa uudestaan.

Tällä hetkellä menevä homo ja lesbo puuhenaihe ovat vallan mainio esimerkki tähän.

Jos olet homojen puolella, niin sillonhan olet suvaitsevainen? Mutta edelleen jos sitä persettä pilkkua viilaa, niin se että haukut homoliittojen vastustajia, kumoaa oikeastaan sen suvaitsevaisuuden. Eikös sitten niiden homo liittojen vastustajienkin mielipidettä tule kunnioittaa yhtälailla kun sen kannattajienkin mielipidettä?

Olen myös miettinyt, kuinka moni liitoa vastustava on oikeasti uskovainen? Onko raamattu vain sopiva tekosyy vastustamiseen, kun ei ole mitään muuta konkreettista syytä sitä vastustaa?

Hämäännyin kerran erään muslimi tytön FB-kuvaa, jossa kävi allekirjoittamassa nimen Aito Avioliitto- adressiin. Siis MUSLIMI! Tuo etninen ryhmä, joka toivoo meiltä suomalaisilta suvaitsevaisuutta heitä kohtaan.

Tietenkin liika on aina liikaa, mutta kaikki on enemmän tai vähemmän pinnallisia, ennakkoluuloisia ja suvaitsemattomia. 

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.