Matkijanärhi, Osa 2 Ennakkonäytös

Sain liput Matkijanärhi osa 2 ennakkoon. Kaikista edellisistä tämä taisi olla kaikista vaatimattomin. Sisään, juoma ja pieni sipsipussi kouraan (olin jo ostanut juoman joten teki tiukkaa saada tavarat kassiin) ja sitten saliin istumaan. Penkeillä odotti pienet korut Glitteriltä. Oli siellä tosin myös pieni tanssiesitys. Olin pettynyt kun pinssejä ei ollut.

Olin valmistautunut vikaan leffaan kuuntelemalla edellisten leffojen soundtrackkia ja katsoin sunnuntaina kaikki 3 edellistä Nälkäpeliä putkeen. Mutta tää viimenen osa veti hiljaseksi ja parit itkutkin pääsi. Alhaalla siis kaikki aikaisemmat soundtracit sekä "Inspirited by the hunger games" kappale joka onkin tuossa ekana.Spoiler!

 Leffa jatkoi suoraan siitä mihin edellisessä elokuvassa jäätiin.  Yllätyin siitä, kuinka Josh osasi näytellä hyvin vihaista, toisin kuin Jen vihan liekkien lopussa. Josh sai mulle kylmät väreet ja onnistui hyvin näyttelemään epävakaata. Johanna ja Cressida ovat suosikkejani joten onneksi edes toista näkyi leffassa reippaasti. Elokuvassa oli paljon asioita joita en muistanut. En muistanut että Finnick kuolee, en muistanut että kapitolissa oli ansoja. En myöskään muistanut että Boggs kuolee, tai että ryhmän johtaminen annetaan Katnissin vastuulle. Juuri mikään lavasteista ei vastannut mielikuvia, mutta ei se mitään. En muista millaisia odotin, mutta en mitään sellaista.Olivat hienoja. Myöskään öljykohtausta en muista. Samoinkaan sitä, että Presidentti Coin tapetaa. (muistin kyllä, että joku ehdotti nälkäpeliä Capitolin lapislle, mutta sitä ei sitten tullut) Muistin Primin kuoleman, mutta itse lapsia pommittamis kohtaus oli aika kamala, kun mielessä pyörii vielä Pariisin terrori-isku. Nälkäpeli siis todellakin muistuttaa ehkä tulevaa lähitulevaisuutta. Köyhyyttä ja ruuan vähyyttä. Suomessakin maatalous laitetaan jo ahtaalle, ja ilmastonmuutos vaikuttaa viljan tuottamiseen. Euroopasta puuttuu enään Diktaattorin hirmuvalta.

Ainoa kohta, joka oli juuri sellainen kun sen mielessäni kuvittelin, oli kohtaus ruusutarhassa. Sitä en täysin ymmärrä/muista, miksi Katniss sanoi Galelle hyvästi, ja miksi Kat oli Galelle vihainen. Koska Gale hyväksy että uhreja tulee ja oli OK tappaa lapset, kunhan Presidentti Snow kuolee?

En muista miten kirjassa oli, mutta oli surullista kun Haymitch luki Katnissille kirjettä Heavensbeeniltä. Muistuttaa Philip Hoffmannin kuolemasta.

Spoiler!

Leffa vetää sanattomaksi raakuuden takia ja juuri siksi, kun pariisin tapahtumat ovat vielä vahvasti mielessä. Ehkä aavistus ahdistuneisuutta.

Ikävä tuotta pettymys (taas) eli ei ole asukuvia, eikä kyllä muutenkaan paljon Snäppäiltävää tai kuvattavaa, Saatte ehkä asusta kuvan kun laitan saman asun päälle ristiäisissä. Tarkoitus oli pukeutua Annien väreillä vihreäksi joten vihreä tunika. Ehkä parista kuvasta näkyy suuntaa antavaa... Pahoittelut oon rähjäsen näkönen. Mikäli myös edelliset Nälkäpeli-Ennakot kiinnostaa, ni täältä Eka, Toka ja Kolmas (Huomaa että postaukset ovat vanhoja, ja ulkoasut eivät ole enään ihan nappi)


Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.