Noloja paljastuksia ja vinkkejä omilleen muuttaneille!

Mokia!

Älä vielä hätiköi! Tuskin ihan sellasia paljastuksia kun luulet.
Vähän ennen muutoa omilleni melkein 2 vuota sitten, pohdin että mitä ihmeen postauksia mä sitten rupeen tekemään? "Tänään keitin veden pohjaan"- postauksiako? "Joo just jotain sellasta", kaveri sitten tokaisi. No! tässä niitä nyt sitten olisi!


Tuikku kipon pelastus!

Sain äidiltä Länsi-Pakilaan muuttaessamme aivan ihanat pinkit (ei vaaleanpunaiset) tuikkukipot ja siihen 4 kynttilää. Ei tuikkua. Laitoin kynttilän kippoon, ja niitä polttelin.
Noh! en ollut tietenkään laittanut pohjalle mitään suojaksi. Kynttilä siis suli kippoon kiinni.
Fiksuna ihmisenä koitin sitten sulattaa sytkärillä sitä sieltä pois. Koska lasi kippo kuumeni ihan mukavasti, päätin (taas fiksuna ihmisenä) ottaa patahanskan käteen. Sen jälkeen opin pari asiaa.
1. Patahanska kestää kyllä kuumuutta, mutta
2. Se on silti tulen arkaa.
Ei hätää, ei käynyt mitään. Tuli ei ehtinyt sormiin asti, ja olin keittiön lavuaarin yläpuolella joten heitin hanskan lavuaariin ja vettä päälle. Loppu hyvin, kaikki hyvin!


Mukikakun räjähtämien!

Tein tätä mukikakkua muuten samalla ohjeella, mutta lisäsin reilun lusikallisen (tai kaksi) nutellaa. Tuloksena se, että taisi olla liian kosteeta, ja kakku räjähti ympäri mikroa. Kuvaa ei valitettavasti taida olla. Oli kova homma putsata kakkutaikinaa mikrosta.


Neuleen värjääntyminen!

No eikös tää oo aika klassinen? 2 vuotta asunut, ja vasta nyt onnistuin värjäämään paidan. Kai se on edelleen käyttökelpoinen?


Tikittävä hajupommi!

Reissuun lähtiessä, koska olin huimat 5vko poissa, otin suoraan koko kämpästä sähköt pois. Ettei käy vahinkoa. Reissun loppupuolella äiti soitti ja kysyi että ostaako mulle ruokaa ja aamupalaa valmiiksi. "Ei tarvii, kävin ennen reissua ostaa pakkaseen"
Arvatkaa vaan oliko enään. Äkkiä soitto isovanhemmille.   Luojan kiitos isovanhemmat oli sen huomannut, ja kuivannut ja pessyt jääkaapin. Voin vain kuvitella missä kunnossa mun kämppä on ollut, tai olisi ollut jos isovanhemmat ei olis siellä käynyt.


Vaahtobileet!

Luulin olevani nero laittaessa käsitiskiainetta tiskikoneeseen. Ehdin laittaa aineet koneeseen ja luukun kiinni ja odottaa että palaan kotiin ja laitan sen sitten päälle. Kerroin tästä mun huippu ideasta kaverille joka totes että ei kannata, tulee muuten vaahtobileet. Siinä sitten lusikalla kaapinaan tiskiainetta pois ja lopuksi pyyhkiä talouspaperilla. Täpärästi siis pelastuttu isolta kaaokselta.


Vinkkejä!


Pohjaanpalanut ruoka!

Mikäli oot loistava kokki ja onnistut polttamaan ruuan tai veden pohjaan, saattaa kattilat tuntua roskiin menevältä. Mutta ei hätä ole tämän näköinen sillä kyllä sen saa vielä puhtaaksi ilman sen suurempaa jynssäämistä.

Laita kattilan pohjalle muutama senttä vettä  (tai sen verran että pahimmat palaneet kohdat peittyy), lorauta konetiskiainetta kattilaan ja laita se hellalle ja hella täysille. Kun vesi on kiehahtanut, pitäisi se olla helpommin putsattavissa.

Astioiden ja pyykkien pesu!

Jos olet yhtä laiska kun minä, niin eräs pieni asia helpottaa ainakin itselleni jonkun verran. Pesutabletit. Ja niitä vedessäliukenevia. Kunhan heität tabletin koneeseen, luukku kiinni ja päälle. Ei tarvitse edes miettiä huuhteluaineiden käyttöä tai mitään. (en kyllä tiedä toimiiko siinä huuhteluaine oikeasti kovin hyvin).

Itse olen myös ruvennut alusvaatteisiin ja pyyhkeisiin laittamaan pesukoneessa lisähuuhtelun.

Reseptikirja

Kannattaa hankkia itselleen jokin vihko (mieluiten kovakantinen, niitä voi olla vaan vähän hankala löytää) mihin alkaa keräämään reseptejä lehdistä, ja että voit siihen itse kirjoittaa. Valmiita keittokirjoja ei kannata ostaa, koska niissä on yleensä aika vähän tilaa loppujen lopuksi omille resepteille ja vaikea teipata/liimata lehdistä. Äitini on tehnyt niin (ja minä sen perässä) että vihkon toisesta päästä alkaa makeat herkut ja ruuat ja kun vihkon kääntää ympäri niin alkaa suolaset ruuat. Helpottaa reseptien etsimistä.

Luomivärin tms. rikkoutuminen

 Tämä ei liity varsinaises kotiin, mutta ajattelin laittaa koska tämänkin voi hyvällä tuurilla tehdä ilman että tarvitsee mennä kauppaan. Näitä on ollut nyt blogissa aika tiheeseen, ja on pelastanut sekä mun luomivärit, että työkaveritkin ovat olleet iloisia vinkistäni.

Itseäni tosin ärsytti kun aina mainittiin apteekista jokin alkoholipitoista ainetta. Ei mua huvita mennä apteekkiin, enkä edes tiedä mitä pitäisi edes etsiä. "Hei! etsin jotain alkoholipitoista tuotetta korjatakseni luomivärin. Mitä suosittelette?"

Mulla oli tosiaan kaapissa piparminttu liköörin jämät, ja koska oleellisuus on korkea alkoholipitoisuus, niin miksi ei myös likööri siihen kävisi?

Piparminttu on väritöntä, enkä tiiä miten esimerkiksi mansikkalikööri toimisi, mutta jos on esimerkiksi drinkki-illan jälkeen jäänyt esim tilkka vodkaa (pullojen pohjathan on aivan kamalan makusia, joten sitä yhtä tippaa kukaan tuskin tulee juomaan, joten tämähän on aivan oivallinen tapa hyödyntää se). Itse laitoin vähän mutu tuntumalla liiköriä murskattuun luomiväriin niin että ei tule liian litkua, mutta sen verran että koko luomiväri sekottuu. Itse tein tämän toisessa kulhossa, ja lusikalla sitten painelin sen luomivärin omaan palettiin. Antaa sitten kuivua vähintään yön yli. Itse kävin vielä välillä kokeilemassa onko se vielä pehmeetä. Alkoholi haihtuu siitä, enkä itse enään sen jälkeen haistanut siinä piparminttua.

Kylppärin kaivon putsaaminen.

Tää tuli mulle erityisen tutuksi kissojen kanssa kun kerran viikossa sai hiekkoja ja karvoja putsata. Kun olette kerran kunnolla sen putsanneet (googlatkaa "lattiakaivon putsaaminen") niin hankkikaa kaivoon asetettava siivilä. Siivilä on sitten aina helppo heittää roskiin kun on tarve.

Veritahran poistaminen

Tätä googlasin kun oli käynyt sohvalla pieni vahinko ja veritahra piti saada sohvalta putsattua. Googlatessa selvisi että kylmällä vedellä taputtaen. Tätä googlatessa tuli mieleen että seuraako joku googlauksiani, ja luuleeko joku että koitan peittää murhan jälkiä? Vaatteille kun tippui verta nenästä, putsasin taputellen eka kylmällä vedellä, ja heitin sen sitten pesukoneeseen, pesuaineet ja sitte kylmimmän mahdollisen pesun mikä oli. Nyt ei ole tahrasta enään juuri jälkeäkään.

Viinitahra

Varsinkin punaviiniin pitäisi suolan ripotteleminen päälle toimia.
Perhetuttuja kylässä, viiniä juoden ja seurapelejä pelaten saattoi yksi jos toinenkin viinilasi läikähtää. Niin vierailta kuin meidänkin laseista. Itse henk.koht en ole tätä kyllä kokeillut

Etikka

Yritin putsaa mun kämpän hanat etikalla mutta eipä oikeen onnistunut. Täytyisi jotain vielä sillä yrittää putsata. Kertokaa te mitä olette sillä onnistuneet puhdistamaan.

Havaintoja!

Ja sitten muihin muutenvaan havaintoihin.
Hirveesti menee rahaa ainakin itselläni kaikkeen turhaan ruokakaupassa. Kaikki aina kuittailee siitä että kaikki juo ja polttaa rahansa ja on siksi köyhiä. Huomasin itselläni että mulla menee paikoin aika paljonkin rahaa kaikkeen herkkuihin. Nyt laihdutuksen yhteydessä koittaa senkin kitkeä.Nyt on teidän vuoro jakaa vinkkejä! Paljastakaa salaisuutenne!

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.