Pääsiäinen Riiassa!

Riika
Olin ottanu pääsiäisenä torstain 24 päivän töistä saldovapaaksi ja lähdettiin päivän toisella laivalla 7.30 tallinnaan. Tallink Star oli aloittanut liikennöinnin vasta muutama viikkoa aikasemmin ja se kulkee tallinnaan kahdessa tunnissa. Starillahan on ensimmäinen vetten päällä oleva Burger King, mutta me emme sitä testanneet. Ei sovi oikein aamupalaksi ja paluumatkalla olimme käyneet Tallinnassa jo syömässä. Starilla oli myös WiFi käytössä. Istumapaikkoja emme saaneet joten se 2h meni vain lattialla istuen.

Riika, Vanha kaupunki
Riika, Vanha kaupunki

Laiva oli perillä tallinnassa 9.30 ja lähettiin sitten ettimään ja kävelemään bussiterminaalia. Oli lopulta aika helppo löytää seuraten vain 2 isoa tietä (D terminaalista. Puolituntia käveli. A ja B terminaalista reittioppaan mukaan 45min) ja vikassa risteyksessä terminaali sitten näkyykin.  Terminaalin vessan kulku oli aika syvältä. Kolikko sisään ja portti aukesi.

Ongelma vaan oli että:
1. laitoin kolikot mutta ei auennut
2. ihmisiä tuli kokoajan ulos joten en pääsyt sisään (jos on normi ovi, niin samalla avauksella pääsee useampi.  On se normi ovi vaan helpompi, vaikka niitäkin olisi vain yksi.)
3. koska mun kohalla portti ei auennut, pyysin mariaa tulemaan portille niin että "olisi lähdössä" että avautuisi ja pääsisin sisään. En huomannut että siellä oli siivoja joka sitten kyseli että miksi tein niin. Siinä sitte koittaa selittää että ei auennut vaikka rahat laitoin. 
Emme varmasti kävisi siellä vessassa enään toiste, vaikka muuten olikin siisti jne.


Oltiin varattu bussiliput LuxExpressiltä joka tälläkertaa oli meno-paluu 30e/hlö. (päivää aikasemmin se oli vielä varattavissa 25e:n hintaan) Matka kesti 4h ja oli 5min tauko Pärnussa (paluumatkalla ei sitten ollut taukoa ollenkaan) Bussiin noustessa tarkastettiin lippu sekä passi. Bussissa oli wifi ja keskimmäisen oven kohdalla li myös kahvi/tee/kaakao/yms. kone ja saatiin marian kanssa lämpimät kaakaot. Wifillä pidin yhteyttä lähinnä vanhempiin. Verkko kun ei kestänyt ohjelmien katsomista. (paluumatkalla taas oli omat näytöt/tabletit missä oli netti, leffoja ja pelejä) Tuli myös luettua kirjaa. 

Kannattaa ehkä katsoa missä bussipysäkit sijaitsee, ettei käy niin että jossain matkalla olisi ollut lähempänäkin pysäkki. Me olisimme voineet Siguldasta tullessa voineet jäädä yhtä aikasemmalta, mutta Riikan bussiterminaalilta on n:15min kävely Hotel Tallink Riikaan, mikä oli meille ihan hyvä.

Marian alkupala
Niklavs
Minun alkupala
Niklavs
Minun pääruoka
Niklavs
Marian pääruoka
Niklavs

Kun oltiin päästy huoneeseen ja käyty pikaisesti suihkussa, otettiin suunnaksi etsimään jotain syötävää. Emme halunneet mennä kovin kauaksi ja tuntui aluksi aika vaikealta löytää sopivaa paikkaa. Lopulta löydettiin vanhan kaupungin laitamilta kiva  Niklavs ravintola.

Maria söi alkupalaksi niitä paikallisia "peruna pihvejä" ja itse jonkun pienen paikallisen leipälautasen.  Marialle maistui mutta minulle ei.

Minun jälkkäri
Niklavs
Marian jälkkäri
Niklavs

Pääruuaksi Maria otti taas paikallista (niinkuin lähes koko reissun) ja ite päädyin pihviin.Marian lihan päällä oleva rasvainen taikina ei ollut marian makuun. Jälkkäriksi otin Creme Bruleen ja maria otti marjarahkan.  Viettimme siis oikein 3 ruokalajin illallisen! En muista tarkkaan paljonko maksoi, mutta pihvi oli n: 10e luokkaa ja alkuruoka ja jälkkäri sitten alle sen, eli kokonais kustannus oli n:25e. Halvalla saatiin siis syötyä hienossa ravintolassa.

Niklavs

Paluumatkalla käveltiin Bastejkalna puiston läpi hotellille ja ruvettiin suunnittelemaan tarkemmin päivien menoja. Päädyttiin niin että ekana päivänä on vanha kaupunki ja Riika muuten, toisenapäivänä kun oli luvattu sadetta niin museopäivä ja kolmantena sitten Sigulda päivä.

3 kommenttia

 1. Nuo Riian ravintolahinnat on kyllä aivan ihania! Eipä siellä taida hirveästi tarvita hintoja katsella, jos vain ei ihan pahimmalla turistialueella hengaa. Itse olen viimeksi käynyt Riiassa 2007, joten uusi visiitti ei olisi pahitteeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eipä hirveesti tosiaan hintoja tarvinnut katsella. Oli ihan hauskaa kuvitella olevansa yläluokkaa ja syödä hienossa ravintolassa.

   Tosiaan kirjotan vielä ainakin Museo-päivästä sekä päivävisiitistä Siguldaan. Töiden takia vain hieman hidasta saada ajatuksella teksti ja kuvat kokoon.

   Poista
 2. Maukkaannäköisiä ruokia olette reissussa syöneet :) Tulipa hirmuinen nälkä näitä katsellessa <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.